Museumskopier

Æske til Kors med Kristusfigur.

Nr 100. Kors af sterlingsølv udført af Kay Bojesen. De har forskellige stempler. Beskrivelse: Hængekors med kristusfigur fra ca. 1000 e.Kr. Efter skik og brug i romansk tid er Kristus fremstillet som verdens hersker med krone på hovedet. Det er uvist, hvor smykket er fundet, men det originale hængekors er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 100. Kors af sterling sølv, udført af Kay Bojesen. Hængekors med kristusfigur fra ca. 1000 e.Kr. Efter skik og brug i romansk tid er Kristus fremstillet som verdens hersker med krone på hovedet. Man ved ikke, hvor det er fundet, men originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Bagsiden stemplet med bøjelogo og NM kopi.

Nr 55. Hattespænde af sterling sølv.

Nr 24. Fingerring af forgyldt sterlingsølv. Beskrivelse: Ormehovedringen er fra den yngre romerske jernalder, og blev fundet i guld i en rigt udstyret grav i Nordrup ved Ringsted. Ringen kaldes en ormehovedring efter de stiliserede slangehoveder, der afslutter ringens frie ender. Ormehovedringene synes udelukkende at være båret af de mennesker, der hørte til jernalderens høvdingeslægter. Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 24. Fingerring af sterling sølv. Beskrivelse: Ormehovedringen er fra den yngre romerske jernalder, og blev fundet i guld i en rigt udstyret grav i Nordrup ved Ringsted. Ringen kaldes en ormehovedring efter de stiliserede slangehoveder, der afslutter ringens frie ender. Ormehovedringene synes udelukkende at være båret af de mennesker, der hørte til jernalderens høvdingeslægter. Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 51. Hattespænde af sterling sølv.

Nr 101. Jerusalemkorset af sterling sølv. Har tidliger været forgyldt. Beskrivelse: Korsfarertiden (1050-1250 e. Kr.). Fundet ved Henne, Varde. Jerusalems Kors. Symboliserer kristendommens udbredelse til de fire verdenshjørner. Korset blev et religiøst symbol i Danmark, samtidig med at den kristne tro blev folkereligion, dog var det i en periode ikke ualmindeligt, at man både bar kors og Thors Hammer som en ekstra sikkerhed.

Hellig ko i bronce

Stemplerne på den Hellige ko

Nr 18. Miniature sværd af bronze.

Nr. 107, Løve i Bronce

Nr 17. Ragekniv af bronze.

Nr 22. Thorshammer af sterlingsølv. Beskrivelse: Thorshammer af sølv fra vikingetiden fra omkring år 1000. Fundet ved Rømersdal på Bornholm. Da de kristne brugte et kors som symbol, anvendte hedningerne istedet den kraftfulde gud Thors hammer som deres symbol. Hammeren tilhørte Odins søn Thor, som brugte den i sin kamp mod Jætterne. Den ramte altid sit mål og vendte tilbage til ham! Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København.

Nr 56. Forklædesmykke.

Nr 110. Bronzenål. Beskrivelse: Elegant bronzealdernål fra den sene bronzealder, ca. 600-500 f.Kr. Nålen, der er afsluttet i et menneskehoved, er fundet som gravgave i en urnegrav ved Horne på Fyn. Originalen er udstillet på Nationalmuseet i København

Nr 19. Miniature sværd af bronze.

Syring i sølv - formentlig benyttet til at beskytte fingeren under syning af håndarbejde.

Syringen er flot ornamenteret.

Syringen er bl.a. mærket NM Kopi og med bøjelogo.

Museumskopi nr. 104. Smykkeplade/Broche af forgyldt bronze.

Bagsiden af brochen. Stempler forneden.

Her på siden viser jeg nogle af mine museumskopier. Museumskopierne er blevet til i et samarbejde mellem Kay Bojesen og Nationalmuseet, i det Kay Bojesen mente, at danske turistvarer var af alt for ringe kvalitet. Kopierne er udført i fx bronze, kobber, sølv og guld.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.04 | 09:56

Kan denne købes i 50x70?

...
03.03 | 16:29

Hej.

Har du nogle Skjøde mus til salg - og hvis det er tilfældet hvad er så prisen?
Du må meget gerne svare på min mail.
God dag mvh Sussie

...
21.02 | 06:46

Jeg søger en Røde Kors sangfufl med emblem! Hvis nogen sælger så ring&skriv 27292466
Mvh Olga

...
18.02 | 09:17

Hvornår er aben fra med stemplet: Kay Bojesen Design"? Mvh Bitten

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE